Decolteul de tip „Bardot” la mare căutare și în acest început de toamnă

Deși sezonul de toamnă este încă la început, temperaturile ridicate indicate de termometre te fac încă să porți ținute de vară lejere sau poate ceva mai elegante decât de obicei, în funcție de evenimentele la care te-ai gândit să participi. Și cum la mare căutare în plin sezon estival a fost decolteul de tip „Bardot”, acesta încă își păstrează ascensiunea și pentru acest început de toamnă călduros. Pe de altă parte este mult mai ușor să asortezi o ținută care să aibă un astfel de decolteu decât dacă te-ai gândit la ceva mult mai pompos și poate ceva mai greu de accesorizat.

Ce este un decolteu de tip „Bardot”?

Deși este omniprezent în ținutele de vară și face furori în pictorialele de sezon, acest trend și-a făcut apariția înca din anii ’60 și poartă semnătura stilistică a actriței Briggitte Anne-Marie Bardot, aceasta fiind și sex simbolul din acea perioadă. De fapt și de drept, acest trend se numește „off the shoulder” și dezvăluie complet umerii, astfel transformând această suprafață a decolteului într-o zonă erogenă.

Ba mai mult decât atât ar trebui să înțelegem că acest trend deși pare unul nou el își are originea încă din anul 1800, încă de pe vremea împărătesei lui Napoleon, Eugenie, care aprecia foarte mult acest tip de rochii cu umerii dezgoliți. De altfel, cel care s-a ocupat de designul acesta pentru doamnele de la curte a fost Charles Frederick Worth, astfel încât tipul acesta de design dăinuie și în prezent.

La ce tip de ținute se potrivește decolteul „Bardot”?

Dacă până acum ați avut parte de fel și fel de ținute care nu v-au reprezentat poate că ar fi timpul să vă gândiți și la altele mult mai apreciate în lumea fashion. De altfel puteți încerca ținute care au parte de un astfel de decolteu, iar printre aceste ținute amintim de:

  • tricouri;
  • bluze vaporoase de tip ie;
  • rochițe;

Având în vedere gama variată de modele de rochițe, acest decolteu „Bardot” se potrivește pentru fiecare, chiar dacă vorbim despre o rochie elegantă de seara, o rochie de cocktail sau pur și simplu de o rochie lejeră de vară. Mult mai potrivit ar fi să spunem că genul acesta de decolteu se poate asorta și accesoriza în funcție de dorințele și tendințele pe care voi vreți să le încercați. Bineînțeles tot aici trebuie să amintim de topurile mulate care pot fi asortate cu fuste în cloș foarte ample sau ținute realizate din bluze brodate care au o inspirație boemă și care pot fi purtate cu jeansi sau salopete.

Ce este indicat să purtați la un astfel de decolteu de tip „Bardot”?

Poate că o bună parte dintre voi știu foarte bine ce înseamnă și ce reprezintă un astfel de decolteu „Bardot”, având în vedere că poate le-ați purtat pe parcursul acestei veri sau poate din anii trecuți. Ei bine, ceea ce este foarte important de reținut este faptul că acest tip de decolteu se poartă numai cu sutien fără bretele sau cel puțin o brasiera – bustieră.

De altfel, o altă variantă în care puteți purta un astfel de decolteu este aceea în care este decupată zona brațelor, umerilor și claviculelor, astfel încât să permită purtarea unui sutien normal sau mai bine spus integrarea unor bretele forte fine pentru sutien.

Având în vedere toate lucrurile mai sus amintite câte dintre voi aveți în garderobă obiecte vestimentare cu un decolteu „Bardot” și cum le asortați pentru o ținută impecabilă indiferent de momentul în care îl purtați?

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *