Burgundy, un trend mereu la înălțime!

Întotdeauna ne inspirăm din trendurile vedetelor, mai ales atunci când considerăm că lucrurile care apar pe piață ne avantajează în stilul nostru de a ne îmbrăca și de a ne pune în evidență trăsăturile esențiale. De asemenea, unul dintre cele mai importante caracteristici este legat de nuanța trendului respectiv și mai mult decât atât de nuanțele pe care noi alegem să le purtăm. Una dintre aceste nuanțe importante și care întotdeauna va fi considerată în vogă, indiferent de trecerea timpului este și „Burgundy”.

De unde provine și își are originea „Burgundy”?

În următoarele câteva paragrafe veți putea descoperi lucruri importante despre această nuanță, mereu apreciată și cu o cerere foarte mare pe piață. De altfel este foarte important să cunoașteți câteva lucruri esențiale despre istoricul acestui trend. Pentru a putea fi definit la adevărata lui valoare, „Burgundy” este un roșu închis sau violet ori un purpuriu roșu-închis, care de cele mai multe ori tinde către maro.

Ba mai mult decât atât numele acestei nuanțe provine de la culoarea vinului de Bourgogne, acesta realizându-se în regiunea Burgundia din Franța, denumită astfel de către vechii Burgundieni germanici. Însă cu toate astea francezii denumesc această nuanță de roșu după o regiune vinicolă diferită, Bordeaux, cu toate că în limba franceză vorbită în Quebec este Bourgogne.

Ce arie de alte nuanțe se apropie mai mult de „Burgundy”?

Chiar dacă Burgundy nu definește strict o singură nuanță, o singură culoare, acest trend se poate regăsi într-o arie mult mai largă și variată de nuanțe și culori, în speță cu atât mai mult cu cât vorbim despre nuanțe de îmbrăcăminte și nu numai. De altfel în extravaganta arie de nuanțe burgundy se regăsesc și următoarele culori: culoarea vișiniu este de multe ori similară cu alte nuanțe de roșu închis, printre care amintim de maro, cordovan și oxblood. Cu toate că acestea diferă, fiecare dintre ele, în moduri subtile.

Iar un bun exemplu pentru a putea explica acest exemplu este și următorul: „cordovanul având originea în pielea utilizată pentru încălțăminte este culoare ceva mai deschisă, o culoare ușor mai dreaptă după spusele specialiștilor, aceasta fiind o culoare mai deschisă de maro; în schimb oxblood se utilizează foarte mult în descrierea nuanțelor pentru îmbrăcămintea din piele, aceasta fiind o culoare de un roșu mult mai bogat, mai intens, dar care conține și puțin albastru, având o tendință către albastru”.

Când a fost certificată pentru prima dată această nuanță?

Deși pe piață a fost utilizată cu mult mai înainte, „Burgundy” a putut fi certificată abia în anul 1881, aceasta fiind și prima utilizare înregistrată a acestei nuanțe, ca și nume de culoare în limba engleză. În mod normal pentru marea majoritate a țesăturilor, „Burgundy” se traduce prin „vișiniu viu”, fiind una dintre nuanțele foarte aprinse.

De altfel, acest ton de nuanță de „vișiniu viu” este utilizat și în colorarea părului, cu atât mai mult că este una dintre nuanțele cele mai căutate din acest sezon de toamnă. O altă nuanță importantă de „Burgundy” utilizat în realizarea pieselor vestimentare este și acel „burgundy vechi” ceea ce reprezintă un ton foarte întunecat de vișiniu. De asemenea prrima utilizare a acestei nuanțe a fost certificată în anul 1926, iar din limba engleză se traduce prin a fi culoarea „vișiniu vechi”.

Care sunt piesele vestimentare care pot avea parte de această nuanță?

Cu toate că am fi tentați să spunem că mai toate piesele vestimentare se pot folosi de această nuanță în mare parte nu este întocmai așa. De altfel ar fi mult mai ușor să spunem că printre cele mai importante piese de îmbrăcăminte se află rochițele, paltonașele, îmbrăcămintea din piele adresată femeilor, bluzele și nu în ultimul rând cămășile dedicate sexului frumos.

De asemenea, fiecare dintre noi se poate inspira din acest trend „burgundy”, cu atât mai mult că îți poate aduce beneficii multiple, asta având în vedere că poți adopta o ținută și un comportament mult mai îndrăzneț. Așadar fiecare dintre noi se poate alinia la acest trend sau cel puțin își poate achiziționa cel puțin o piesă vestimentară care să aibă parte de acest tip de nuanță dacă vă simțiți inspirați de către aceasta.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *