Stiluri vestimentare care ne fac viața mai ușoară

Poate că nu întotdeauna ne-a fost ușor să ne asortăm ținutele vestimentare, astfel încât să fim în pas cu moda, dar și să dăm un anumit efect acestor ținute. Bineînțeles, în mare parte, nu ține doar de piesele vestimentare pe care tu le alegi în garderoba ta, ci dimpotrivă unul dintre cele mai importante criterii și aspecte este legat de tipul de țesătură și caracteristicile acesteia.

Întotdeauna va fi cineva care va aduce un nou trend și un nou val de ținute care la bază au același tip de țesături ca în trecut, doar cu mici și diferite ajustări. Până la urmă este important să înțelegem că trebuie să ținem cont de câteva repere atunci când ne schimbăm garderoba și mai mult decât atât în primul rând trebuie să ținem cont de confortul pe care îl obținem în momentul în care vom achiziționa diferite piese vestimentare.

De asemenea, întotdeauna trebuie să ne raportăm la ceea ce ne dorim și ne face să ne simțim confortabil și nu la ceea ce am crede noi că ne-ar aduce mai aproape de trendurile din prezent și de acele persoane pe care noi le credem că se poartă la modă. Dar bineînțeles această discuție face subiectul unui alt articol pe care îl vom dezvolta în viitorul apropiat.

Ce reprezintă stilul vestimentar și de ce este atât de important?

Deși este un lucru aparent cunoscut de toată lumea, înțelegerea definiției stilului vestimentar a fost de foarte multe ori înțeleasă greșit. Și asta pentru că de multe ori s-a făcut rabat de la ceea ce înseamnă cu adevărat un stil vestimentar și ceea ce exprimă el. Printre multe altele, stilul vestimentar reprezintă suma de piese și obiecte de îmbrăcăminte prin care de fiecare dată tu îți exprimi personalitatea și felul tău de a fi.

Totodată trebuie să mai știți că alegerea hainelor pe care le purtăm de cele mai multe ori transmit mesaje despre noi, despre caracterul nostru și de asemenea au un rol foarte important în viața noastră. Iar dacă nu ai nici un fel de idee cum ai putea să-ți valorifici personalitatea prin îmbrăcămintea pe care te-ai decis să o porți, în cele ce urmează ți-am pregătit o listă cu stilurile vestimentare cele mai importante care ne-au impactat viața de-a lungul timpului.

Tipuri de stiluri vestimentare

Pentru fiecare stil vestimentar în parte vei avea nevoie să cunoști principalele piese vestimentare prin care poți compune aceste stiluri și totodată va trebui să cunoști importanța acestor piese, astfel încât să nu te trezești la un moment dat că ai realizat doar un amalgam de haine în loc de o garderobă perfectă. Prin urmare cele mai importante stiluri care au marcat istoria modei încă din cele mai vechi timpuri sunt:

  • stilul casual;
  • stilul clasic;
  • stilul smart-casual;
  • stilul elegant;
  • stilul romantic;
  • stilul Boho Chic;
  • stilul dramatic;
  • stilul Grunge;
  • stilul Glam;

Toate aceste stiluri au o importanță majoră asupra vieții sociale și de foarte multe ori nerespectarea acestora au un impact negativ asupra acelor persoane care nu se pricep cu precădere la acestea, dar care cred că tot ce este la modă este bun și perfect pentru ei. Prin urmare, dacă vei avea răbdarea necesară să te documentezi cu privire la aceste stiluri vestimentare întotdeauna vei avea o ținută perfectă care să te pună în evidență.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *