Vacanța 2020 în țară sau în străinătate

Românii au ales în ultimii ani să își petreacă vacanțele în străinătate, însă având în vedere problemele actuale provocate de COVID 19, întreaga infrastructură de turism a fost afectată indiferent de țara în care ne dorim să ajungem. Vara este cel mai bun sezon pentru a ne planifica o vacanță, fie ea în țară sau în străinătate. Dacă ești un mare pasionat de munte, mare sau pur și simplu vrei să descoperi locuri noi, va trebui să te orientezi din timp către ce destinație vrei să te duci.

Bulgaria sau Grecia sunt printre cele mai adorate destinații pentru Români în anotimpul călduros, având plaje frumoase și deloc costisitoare din punct de vedere financiar. De asemenea, Albania, Spania, Turcia sau Italia sunt alte destinații frumoase în care românii preferă să ajungă pe perioada verii. Încă nu știm cu exactitate cum va evolua pandemia și ce alte probleme ar putea provoca turismului și tocmai din acest motiv este bine să ne orientăm la destinații cât mai aproape de casă. Poate că nu este la fel de atrăgător și frumos pe cât ne-am aștepta, însă oricine are nevoie de o vacanță și pentru că la momentul de față ne aflăm în situația de pandemie, ne putem bucura măcar de o vacanță relaxantă la noi în țară.

Delta Dunării spre exemplu este una dintre cele mai frumoase destinații pentru iubitorii de natură, având o mulțime de plante rare și păsări care își fac apariția în fiecare zi spre satisfacerea privirilor celor care vizitează acest minunat loc.

Despre litoral încă nu se știe exact dacă se va putea ajunge, însă dacă vă planificați o astfel de vacanță ar fi bine să vă faceți planurile pentru încă o vacanță de rezervă, în cazul în care situația COVID 19 nu va permite românilor să meargă pe litoral.

Stațiunile balneare și montane sunt foarte atrăgătoare mai ales pentru cei care doresc relaxare și mai puțină gălăgie în jurul lor. Avem o mulțime de stațiuni balneare la noi în țară pentru care merită să parcurgem sute de kilometri pentru a le vizita și a ne relaxa. Totodată dacă ești adeptul vizitelor la munte îți recomandăm să vizitezi noi zone muntoase din România, în care nu ai mai fost niciodată dar care cu siguranță îți vor plăcea.

Vizitarea unor noi orașe reprezintă o altă modalitate prin care vă puteți relaxa. România are o mulțime de orașe foarte frumoase, cu zeci de monumente, muzee și alte locuri minunate care merită vizitate. 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *